Skip to main content

Som gäst i Wasahamnen har man gångavstånd till Djurgårdens sevärdheter.

Här är ett urval av alla närbelägna sevärdheter och aktiviteter för både stor och liten. Klicka på bilderna för att komma till direkt till deras egna webbsidor!

Välkommen till en interaktiv resa genom en av musikhistoriens mest framgångsrika karriärer. Som besökare får du uppleva känslan av att vara den femte medlemmen i ABBA. Sjung med och dansa till dina favoritlåtar och dela din ABBA upplevelse på nätet med vänner och bekanta. Med en audioguide får du lyssna till Agnethas Bennys, Björns och Fridas egna berättelser och personliga minnen från ABBAs fantastiska karriär. ABBA The Museum är en del av Swedish Music Hall of Fame.

En dag på Gröna Lund är fylld av glädje och gemenskap, vare sig det är över en bit mat, i publiken under barnunderhållningen, under en 5-kamp, på en konsert eller i någon av de 30 nervkittlande åkattraktionerna. Här finns något för alla. Kom och upplev förvandlingen på Gröna Lund – en plats där det omöjliga blir möjligt. Gammal blir ung, liten blir stor och upp blir ner.

Stockholms vackraste utställningsmiljö! Här visar vi konst och form i minst fyra stora och generösa utställningar om året. Liljevalchs utställningsprogram vänder sig både till den riktigt breda publiken och dem som är särskilt intresserade av vissa konstnärskap eller konst- och formriktningar.

Kom och upplev en magisk dag i vårt sagolika hus! I centrum står Sagotåget och Astrid Lindgrens fantastiska sagor, men här får du också träffa många andra berömda figurer som Alfons Åberg, Pettson & Findus, Mumin och många, många fler. Utställningarna och teaterföreställningarna är alla gestaltade utifrån våra mest älskade barnböcker.

På Nordiska museet hittar du utställningar om bland annat folkkonst, samer, mode, smycken, svenska hem och traditioner. Museet är byggt som ett nordiskt renässansslott och byggnaden är en upplevelse i sig.

Waldemarsudde, som ursprungligen var bostad åt prins Eugen (1865–1947), är idag ett av Sveriges mest välbesökta konstmuseer. Prins Eugen var en av sin tids främsta landskapsmålare och en betydande konstsamlare med inriktning på främst svensk konst.

På Rosendals Trädgård kan du se och lära om biodynamisk odling av grönsaker, blommor och frukt, handla plantor och krukor, se utställningar, gå kurser eller bara njuta på en filt under ett äppelträd. Kaféet serverar lunch, smörgåsar och bakverk av säsongens ekologiska råvaror.

Välkommen att besöka Galärvarvet under sommaren och en bit in på hösten. På Museifartygen har vi aktiviteter dagligen för vuxna och barnfamiljer! Här finns museifartygen Finngrundet och Sankt Erik med eget isbrytarcafé och dyktankhuset.

På Skansen reser du tillbaka i tiden och träffar människorna från förr som utför sina dagliga sysslor. Träffa vilda djur som björn, järv och älg på Skansen – Stockholms enda djurpark.  På nya Lill-Skansen kan barnen leka inomhus och titta på många olika smådjur. Skansen håller öppet varje dag, året runt.

Välkommen till ett aldrig tidigare skådat slag av museum i Sverige. Spritmuseum är en unik mötesplats med fokus på svenskarnas bitterljuva förhållande till alkohol, beläget i Stockholms två enda bevarade galärskjul från 1700-talet på Djurgården.

Thielska Galleriet är ett av Sveriges förnämsta museum med nordisk sekelskifteskonst och är beläget på Blockhusudden på Djurgården. Huset skapades för bankmannen Ernest Thiel och stod klart 1907. Konst av bland andra Anders Zorn, Bruno Liljefors, Carl Larsson och Edvard Munch visas i miljö från sekelskiftet 1900. Missa inte Café Monika Ahlberg, mitt i museet.

Sveriges populäraste turistattraktion! På Vasamuseet finns regalskeppet Vasa, världens enda bevarade 1600-talsskepp. Med över 98 procent bevarade originaldelar och utsmyckad med hundratals träskulpturer är Vasa en unik konstskatt. Skeppet visas i ett specialbyggt museum som också innehåller tio utställningar om Vasa och hennes tid. Välsorterad butik och trevlig restaurang med stort utbud.

Vikingaliv är ett museum som visar vikingarnas egen historia via en dramatiserad berättelse i en unik Vikingafärd, utställning, restaurang och shop. Vikingaliv vilar på historiska fakta kombinerat med de allra senaste upptäckterna om vikingarnas historia. Fakta förmedlas lekfullt och interaktivt.

Fler sevärdheter ligger bara en promenad eller kortare resa med spårvagn, buss eller färja bort. Läs gärna mer på Visit Djurgårdens webbsajt – www.visitdjurgarden.se.
För  att se vad hela Stockholm har att erbjuda, besök www.visitstockholm.se.